Saturday, July 16, 2011

Kas poisikeste haige meelelahutus: ametivõimud ei suuda Kiviõli süütajaid tabada

Eestielu.ee
Kas poisikeste haige meelelahutus: ametivõimud ei suuda Kiviõli süütajaid tabada
Päästeamet
 
Viimase kahe kuu jooksul Kiviõlis aset leidnud veerandsajast süütamisjuhtumist pole siiani ühtegi lahendatud, politsei on alustatud neli kriminaalmenetlust, kirjutab Põhjarannik.

Põhjarannikule teadaolevalt on maikuust kuni tänaseni Kiviõlis toimunud süütamiste laine käigus toimunud 24 tulekahju. Enamasti on need aset leidnud kortermajade mahajäetud eluruumides või keldris. Mitmel puhul on ohus olnud ka inimeste elud ja elanikud on tulnud evakueerida.
Need juhtumid, mida politsei uurib, ongi seotud kordadega, kui inimelud on põlengute tõttu ohus olnud. Kuid mitte kõigi puhul.
Politsei sõnul nad olukorraga tegelevad, aga Ida-Eesti päästekeskus arvab, et nemad on ainsad, kes olukorra pärast tõsiselt muretsevad.
Kui siseminister Ken-Marti Vaher ligi kuu aega tagasi Ida-Virumaad külastas, pidas Ida-Eesti päästekeskuse direktor Ailar Holzmann vajalikuks ministrile välja öelda mure Kiviõli süütamiste kohta. "Eks ta võttis selle teadmiseks," vastas päästejuht küsimusele ministri reaktsiooni kohta.
Nii Kiviõli võimud kui ka päästjad on kuulnud, et süütamiste taga on poisikesed, kes saabunud päästjaid eemalt filmivad ning hiljem ennast nende salvestuste vaatamisega lõbustavad.
Holzmann pidas seda versiooni tõenäoliseks. "Täiesti võimalik, kui me vaatame, kuidas Inglismaal juba päästjaid rünnatakse, siis ma ei imestaks selle üle," sõnas Holzmann, kelle sõnul teevad alaealised selliseid asju tegevusetusest.

No comments:

Post a Comment